Hayib.com :  Muslim Friendly Marketplace

Lazada adalah syarikat milik luar di China
Shopee adalah syarikat milik luar Singapore dan mendapat suntikan pelaburan daripada Khazanah
Apa masalahnya mereka ini syarikat milik luar? Kenapa tiada syarikat milik kita?
Tidak ada masalah, tetapi kenapa tiada syarikat muslim yang besar seperti ini? Jadi untuk menyediakan peluang mencari barang2 keperluan muslim,
Dengan ini diperkenalkan "Hayib.com– the “Muslim Friendly Marketplace”
Sepertimana LAZADA dan SHOPEE kini telah muncul satu platform pertama yang memasarkan produk Muslim secara online. Kita himpunkan seluruh usahawan muslim di sini. [ https://hayib.com ]
Tujuannya adalah untuk kita senang membeli produk muslim. Semua boleh didapati disini dan dijamin Halal dan Toyyib.
Keunikan Hayib.com ;
1. 'Muslim Entrepreneurs Hub'. Kita menghimpunkan seluruh pembekal dan produk dari kalangan muslim. Kita dapat kuatkan ekonomi Islam di Malaysia dan di peringkat global.
2. Setiap transaksi yang berlaku di Hayib.com , 1% akan disumbangkan kepada 'Victory Fund' dalam usaha mengembalikan keuntungan kepada masyarakat.
3.Hayib akan fokus barang keperluan harian dan bulanan. Bayangkan jika satu keluarga berbelanja sebulan RM 1000 untuk keperluan isi rumah, bayangkan kalau 1 juta muslim di Malaysia menggunakan hayib.com, RM1 Billion jualan berjaya dihasilkan oleh peniaga Islam. Hayib akan berusaha untuk memasukkan kesemua jenis barangan keperluan anda secara berperingkat.
4. Hayib memperkenalkan bahagian “Food Suppliers” yg mengumpulkan semua pembekal bahan mentah dan bahan2 untuk dibekalkan kepada peniaga bisnes makanan. Pembekal itu termasuklah penternak ayam lembu, petani, peladang yg boleh membekalkan bahan makanan seperti ayam, ikan, sayur dan buahan dgn harga borong. Hasilnya, kita dapat kawal ekonomi makanan daripada ladang sampai ke meja makan. Semuanya orang islam.
5. 'Ethical Merchant'. Sistem jual beli yang beretika dan mengikut ajaran Islam.
Jadilah antara yg terawal berniaga di Hayib.com demi mewujudkan Ekosistem Ekonomi Islam yg baru.
Antara jenis barangan yg kami perlukan :
1. Barangan runcit, keperluan
2. Electronic devices
3. Electronic Accessories
4. Home Appliances
5. Health & Beauty
6. Babies & Toys
7. Groceries & Pets
8. Islamic Products
9. Home & Lifestyle
10. Men's Fashion
11. Women's Fashion
12. Fashion Accessories
13. Sports & Travel
14. Automotive & Motorcycles
15. Foods
Jika berminat menjadi jadi penjual klik ; https://hayib.com/vendor-membership/
Akhir sekali kami ingin meminta jasa baik dan pertolongan dari anda semua yg ingin menaikkan ekonomi Islam untuk menyokong hayib.com . Kami perlukan anda untuk ;
1. Join FB Group.     http://bit.ly/Usahawan_Hayib
2.Carikan sebanyak mungkin usahawan muslim untuk berniaga di Hayib.com
3. Bantu mempromosikan  hayib.com dan war2kan kepada seluruh keluarga dan sahabat handai
4. Promosikan hayib.com di 'Whatsapp', telegram, laman mukabuku (Facebook), Instagram dan seluruh media sosial yang lain.