ekonomiEKONOMI

Ekonomi merupakan salah satu aspek yang perlu diperkembangkan dalam menjayakan peranan dakwah pada masa kini. Strategi pembangunan ekonomi yang dicetuskan Masjid Al Muttaqin bermula pada tahun 80an lagi yang digunapakai sebagai wasilah kearah meningkatan taraf ekonomi khusus pada ahli Qariah masjid  sendiri.

Buktinya ialah tertubuhnya Koperasi Kariah Masjid Al Muttaqin bersama aktiviti-aktiviti ekonomi telah dijalankan oleh Biro Ekonomi dengan memanfaatkan apa yang diusahakan dengan membuka tapak-tapak perniagaan dan dikenakan sewa bagi menjana pendapatan masjid itu sendiri.

Inisiatif Projek Strategik
Kumpulan Ahli Pemikir Masjid Al Muttaqin